Ortopedija - Neurospine

Ortopedija

Iz domene specijalnosti ortopedije i traumatologije Specijalna bolnica Neurospine svojim pacijentima nudi pregled specijaliste ortopeda i traumatologa kao i daljnju radiološku (RTG, CT, MRI) i laboratorijsku obradu u suradnim ustanovama. Uz navedene specijalnosti i ekspertizu u liječenju bolesti i ozljeda kralješnice ustanova je specijalizirana za liječenje bolesti i ozljeda ekstremiteta:

  • bolesti i ozljede ramena (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba ramena, sportske ozljede, sindrom sraza, lezije rotatorne manšete, kalcificirajući tendinitis, instabilitet)
  • bolesti i ozljede lakta (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, sportske ozljede, instabilitet, sindrom kubitalnog tunela, epikondilitis, teniski lakat, golferski lakat)
  • bolesti i ozljede šake i ručnog zgloba (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, kontraktura Dupuytren, sindrom Karpalnog tunela, škljocavi prst – tendovaginitis, )
  • bolesti i ozljede kuka(upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba kuka, sportske ozljede)
  • bolesti i ozljede koljena (upalne i degenerativne bolesti i ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba koljena, sportske ozljede, akutna i kronična nestabilnost, rupture ligamenata (LCA, LCP)
  • bolesti i ozljede gležnja i stopala (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi gležnja i stopala, liječenje deformacija stopala hallux valgus i rigidus, digitus flexus i spuštenog stopala, degenerativne bolesti Ahilove tetive, Haglundova peta)

Osim kliničkog pregleda i mišljenja u Specijalnoj bolnici nudimo dijagnostičku obradu u smislu ultrazvučne dijagnostike lokomotornog sustava kao i terapijske metode intraartikularnim injekcijama, viskosuplementni preparati te kortikosteroidni depo preparati.

Navedeni viskosuplementni preparati značajno usporavaju degenerativne procese u zglobvima te na taj način pomažu očuvanje zglobne hrskavice i odgađaju potrebu za kiruškim liječenjem.

Našim pacijentima nudimo ortopedsko savjetovanje u kiruškom liječenju degenerativnih bolesti zglobova kao i ugradnji umjetnih zglobova ramena, kuka i koljena. Također pružamo uslugu savjetovanja o kiruškom liječenju sportskih ozljeda, artroskopskoj kirurgiji te rekonstrukcijama ligamentarnog aparata.

Naš stručni tim

Dr. sc.
Tomislav Vlahović

dr. med., spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, subspecijalist plastične kirurgije

Završio Medicinski fakultet u Zagrebu. Sudjeluje u radu liječničke službe HNS-a, a liječnik je i seniorske nogometne reprezentacije Hrvatske. Također je član zdravstvene komisije hrvatskog nogometnog saveza.

Dr. sc.
Tomislav Čengić

dr. med., spec. ortopedije i traumatologije

Specijalist ortopedije i traumatologije.
Fellow RNOH London, Ujedinjeno Kraljevstvo.
Fellow Universitätspital Basel, Švicarska.
Dobitnik državne nagrade RH “Faust Vrančić” za inovacije u ortopediji.

Prof. dr. sc.
Mislav Jelić

dr. med., spec. ortopedije

Specijalist ortopedije i subspecijalist traumatologije, višestruko međunarodno nagrađivani stručnjak za liječenje bolesti koljena. Posjeduje višegodišnje iskustvo bavljenja ugradnjom endoproteza koljena.

Dr. sc.
Dejan Blažević

dr. med., spec. ortopedije i traumatologije

Dr. sc. Dejan Blažević, dr. med., specijalist ortopedije i traumatologije, zaposlen je na Zavodu za sportsku traumatologiju Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu. Također, obnaša funkciju administrativnog tajnika Hrvatskog traumatološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora te djeluje kao liječnik U-19 Hrvatske nogometne reprezentacije i KK Cedevita Junior Zagreb. Diplomirao je 2014. na Medicinskom fakultetu