Mislav Jelić - Neurospine
Stručnjaci / Mislav Jelić

Prof. dr. sc.
Mislav Jelić

dr. med., spec. ortopedije

Specijalist ortopedije i subspecijalist traumatologije, višestruko međunarodno nagrađivani stručnjak za liječenje bolesti koljena. Posjeduje višegodišnje iskustvo bavljenja ugradnjom endoproteza koljena.

1989. godine završava klasičnu gimnaziju u Zagrebu i upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a diplomira 1995. godine. 1996. godine zapošljava se na Zavodu za anatomiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te iste godine upisuje i znanstveni poslijediplomski studij iz biologije, smjer biomedicina. 1998. godine započeo je sa specijalizacijom iz ortopedije u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Nakon toga, 2000. upisuje stručni poslijediplomski studij iz ortopedije, 2003. je položio specijalistički ispit iz ortopedije te stječe naziv specijalist ortopedije, a 2010. je imenovan voditeljem Odjela za rekonstrukciju lokomotornog sustava na Klinici za ortopediju Medicinskog fakulteta u Zagrebu i Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Dobitnik je više znanstvenih i stručnih nagrada: Nagrada akademika Drage Perovića za „najvrjedniju morfološku raspravu studenata na Medicinskom fakultetu u 1995. godini“, Nagrada za najbolju prezentaciju, Second European Conference on Bone Morphogenetic Proteins, 2002. godine, „Jacques Duparc“ nagrada, kongres Europskog udruženja ortopeda i traumatologa (EFORT), Helsinki, Finska 2003. i Nagrada za najbolji objavljeni rad „Hughston award“ za rad objavljen u American Journal of Sports Medicine u 2008. godini, zajedno s grupom autora. Istaknutu znanstvenu djelatnost potvrđuje i kao nositelj dva međunarodna patenta. Sudjeluje u nastavi diplomskog i poslijediplomskog studija medicine.

Ostali stručnjaci odjela

Tomislav Vlahović

Završio Medicinski fakultet u Zagrebu. Sudjeluje u radu liječničke službe HNS-a, a liječnik je i seniorske nogometne reprezentacije Hrvatske. Također je član zdravstvene komisije hrvatskog nogometnog saveza.

Tomislav Čengić

Specijalist ortopedije i traumatologije.
Fellow RNOH London, Ujedinjeno Kraljevstvo.
Fellow Universitätspital Basel, Švicarska.
Dobitnik državne nagrade RH “Faust Vrančić” za inovacije u ortopediji.

Dejan Blažević

Dr. sc. Dejan Blažević, dr. med., specijalist ortopedije i traumatologije, zaposlen je na Zavodu za sportsku traumatologiju Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu. Također, obnaša funkciju administrativnog tajnika Hrvatskog traumatološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora te djeluje kao liječnik U-19 Hrvatske nogometne reprezentacije i KK Cedevita Junior Zagreb. Diplomirao je 2014. na Medicinskom fakultetu