Radiologija s ultrazvukom - Neurospine

Radiologija s ultrazvukom

Radiološki tim specijaliziran je za ultrazvučnu dijegnostiku krvnih žila glave i vrata, te za ultrazvučnu dijagnostiku i terapijske postupke na lokomotornog sustavu.

Color doppler karotidne i vertebrobazilarne cirkulacije

Ultrazvuk je neinvazivna / bezbolna medicinska dijagnostička metoda kojom se stvaraju slike unutrašnjosti tijela koristeći valove zvuka. Ultrazvukom je moguće prikazati i strukturu i gibanje unutarnjih organa, kao i protok krvi u krvnim žilama.

Dopplerski ultrazvuk je ultrazvučna metoda kojom se analizira protok krvi unutar krvnih žila, te procjenjujemo eventualna suženja žila prvenstveno vratne regije gdje su 4 najvažnije žile za moždanu cirkulaciju, što je izrazito bitno u procjeni ranog liječenja i prevencije moždanog udara. U sklopu procjena stenoza i savjeti za eventualno daljnje liječenje.

UZV osteomuskularnog sustava

Ultrazvučni pregled osteomuskularnog sustava pruža nam UZV snimke mišića, tetiva, ligamenata, zglobova i mekih česti , također neinvazivna i bezbolna pretraga ( moguće je dijagnosticirati rupture mišića , tetiva , kao i upalne promjene tetiva , rupture i istegnuće ligamenata , upale/izljeve u zglobovima , ekspanzivne promjene mekih tkiva ( dobroćudne / zloćudne).

Standardne i funkcijske snimke vratne, torakalne i lumbosakaralne kralježnice.

Snimke kralješnice pod kontrolom najsuvremenijeg RTG-a uređaja (Siemens CIOS Select) uz minimalnu i ciljanu dozu zračenja pruža uvid u osovinu kralješnice, položaj i visinutrupova kralješaka, njihovu mineralizaciju, visinu intervertebralnih prostora, degenerativne i dr. promjene malih intervertebralnih zglobova. Funkcijske snimke omogućavaju procjene stabilnosti i funkcionalnosti pojedinih ralježničkih segmenata u inklinaciji i reklinaciji.

Fasetna infiltracija pod kontrolom najsuvremenijeg RTG-a uređaja (Siemens CIOS Select)

Minimalno je invazivna metoda kojom se pod navigacijom RTG uređaja tankom iglom infiltrira bolni segment, najčešće lumbosakralnog dijela kralježnice, te se oko natečenog korijena živca aplicira kombinacija protuupalnih i analgetskih lijekova u sklopu rasterećenja bolnog sindroma kralježnice.