Dejan Blažević - Neurospine
Stručnjaci / Dejan Blažević

Dr. sc.
Dejan Blažević

dr. med., spec. ortopedije i traumatologije

Dr. sc. Dejan Blažević, dr. med., specijalist ortopedije i traumatologije, zaposlen je na Zavodu za sportsku traumatologiju Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu. Također, obnaša funkciju administrativnog tajnika Hrvatskog traumatološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora te djeluje kao liječnik U-19 Hrvatske nogometne reprezentacije i KK Cedevita Junior Zagreb.

Diplomirao je 2014. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a specijalizaciju iz ortopedije i traumatologije započeo je 2017. na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu. Nakon uspješno položenog specijalističkog ispita, nastavio je raditi na istoj klinici. Od 2016. radi kao asistent, a od 2022. i kao predavač na Katedri za anatomiju i fiziologiju pri Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, 2024. javno je obranio doktorski rad pod naslovom “Kutno stabilna ploča kao metoda vanjske fiksacije kod metafizinih ekstraartikularnih prijeloma proksimalne tibije – biomehanička studija na modelu sintetičke kosti” i stekao akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog područja Biomedicina i zdravstvo, znanstvenog polja Kliničke medicinske znanosti. Od 2019. godine obnaša dužnost administrativnog tajnika Hrvatskog traumatološkog društva HLZ-a.

Od 2024. godine liječnik je U-19 Hrvatske nogometne reprezentacije. Od 2023. do 2024. godine bio je liječnik U-17 Hrvatske nogometne reprezentacije. Od 2019. godine je liječnik KK Cedevita Junior Zagreb. Na UEFA U-19 FUTSAL Europskom prvenstvu u Poreču, od 03.09. do 10.09.2023., bio je glavni liječnik turnira (Chief Medical Officer). Na UEFA Futsal Champions League Final Tournamentu u Zadru, od 28.04. do 03.05.2021., bio je glavni liječnik turnira (Chief Medical Officer). U NK Inter Zaprešić u 1. i 2. HNL bio je timski liječnik od 2019. do 2022. godine. Na FIS Ski World Cup Snow Queen Trophy u Zagrebu – Sljemenu, od 05.01. do 06.01.2019., bio je liječnik. Na EHF Europskom muškom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj, od 12.01. do 28.01.2018., bio je član lokalnog zdravstvenog povjerenstva (Varaždin) i liječnik. Na EHF M18 Europskom rukometnom prvenstvu u Zagrebu i Koprivnici, od 11.08. do 21.08.2016., bio je liječnik. Na EUSA Europskim sveučilišnim igrama u Zagrebu i Rijeci, od 12.07. do 25.07.2016., bio je član Odbora za medicinsku zaštitu, koordinator medicinskih timova i liječnik.

Objavio je niz stručnih i znanstvenih radova u indeksiranim časopisima te djeluje kao recenzent u međunarodnim časopisima Injury, Journal of Orthopaedic Surgery and Research, Nature Scientific Reports, BMC Musculoskeletal Disorders, BMC Surgery, European Journal of Medical Research, International Journal for Numerical Methods in Biomedical Engineering, Journal of Clinical Orthopaedics and Trauma i World Journal of Surgical Oncology. Aktivno sudjeluje na domaćim i međunarodnim stručnim skupovima, na mnogima kao predavač i član organizacijskog odbora.

Član je Hrvatskog traumatološkog društva, Hrvatskog ortopedskog društva, Hrvatskog liječničkog zbora i AO Trauma Europe.

Uže područje interesa su mu sportske ozljede i tegobe povezane s ramenom, koljenom i gležnjem.

Ostali stručnjaci odjela

Tomislav Vlahović

Završio Medicinski fakultet u Zagrebu. Sudjeluje u radu liječničke službe HNS-a, a liječnik je i seniorske nogometne reprezentacije Hrvatske. Također je član zdravstvene komisije hrvatskog nogometnog saveza.

Tomislav Čengić

Specijalist ortopedije i traumatologije.
Fellow RNOH London, Ujedinjeno Kraljevstvo.
Fellow Universitätspital Basel, Švicarska.
Dobitnik državne nagrade RH “Faust Vrančić” za inovacije u ortopediji.

Mislav Jelić

Specijalist ortopedije i subspecijalist traumatologije, višestruko međunarodno nagrađivani stručnjak za liječenje bolesti koljena. Posjeduje višegodišnje iskustvo bavljenja ugradnjom endoproteza koljena.