Dejan Blažević - Neurospine
Stručnjaci / Dejan Blažević

Dr.
Dejan Blažević

dr. med., spec. ortopedije i traumatologije

Dr. Dejan Blažević, dr. med., specijalist ortopedije i traumatologije, radi na Zavodu za sportsku traumatologiju Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu. Također, obnaša funkciju administrativnog tajnika Hrvatskog traumatološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora te djeluje kao liječnik U-17 Hrvatske nogometne reprezentacije i KK Cedevita Junior Zagreb.

Diplomirao je 2014. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a specijalizaciju iz ortopedije i traumatologije započeo je 2017. na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu. Nakon uspješno položenog specijalističkog ispita, nastavlja raditi na istoj klinici. Od 2016. radi kao asistent, a zatim od 2022. i kao predavač na Katedri za anatomiju i fiziologiju pri Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Od 2019. obnaša dužnost administrativnog tajnika Hrvatskog traumatološkog društva HLZ-a.

Od 2023. je liječnik U-17 Hrvatske nogometne reprezentacije. Od 2019. je liječnik KK Cedevita Junior Zagreb. Na UEFA Futsal Champions Leauge Final Tournament Zadar 28.04. – 03.05.2021. bio je glavni liječnik turnira (Chief Medical Officier). U NK Inter Zaprešić u 1. i 2. HNL je bio timski liječnik od 2019. do 2022. Na FIS Ski World Cup Snow Queen Trophy Zagreb – Sljeme 05.01. – 06.01.2019. bio je liječnik. Na EHF Europsko muško rukometno prvenstvo u Hrvatskoj 12.01. – 28.01.2018. bio je član lokalnog zdravstvenog povjerenstva (Varaždin) i liječnik. Na EHF M18 Europskom rukometnom prvenstvu Zagreb – Koprivnica 11.08. – 21.08.2016. bio je liječnik. Na EUSA Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 12.07. – 25.07.2016. bio  je član Odbora za medicinsku zaštitu, koordinator medicinskih timova i liječnik.

Objavio je niz stručnih i znanstvenih radova u indeksiranim časopisima te djeluje kao recenzent u međunarodnim časopisima Injury, Journal of Orthopaedic Surgery and Research, BMC Muskuloskeletal Disorders, BMC Surgery i World Journal of Surgical Oncology. Aktivno sudjeluje na domaćim i međunarodnim stručnim skupovima, na mnogima kao predavač i član organizacijskog odbora.

Član je Hrvatskog traumatološkog društva, Hrvatskog ortopedskog društva, Hrvatskog liječničkog zbora i AO Trauma Europe.

Uže područje interesa su mu sportske ozljede i tegobe povezane s ramenom, koljenom i gležnjem.

Ostali stručnjaci odjela

Tomislav Vlahović

Završio Medicinski fakultet u Zagrebu. Sudjeluje u radu liječničke službe HNS-a, a liječnik je i seniorske nogometne reprezentacije Hrvatske. Također je član zdravstvene komisije hrvatskog nogometnog saveza.

Tomislav Čengić

Specijalist ortopedije i traumatologije.
Fellow RNOH London, Ujedinjeno Kraljevstvo.
Fellow Universitätspital Basel, Švicarska.
Dobitnik državne nagrade RH “Faust Vrančić” za inovacije u ortopediji.

Mislav Jelić

Specijalist ortopedije i subspecijalist traumatologije, višestruko međunarodno nagrađivani stručnjak za liječenje bolesti koljena. Posjeduje višegodišnje iskustvo bavljenja ugradnjom endoproteza koljena.