Velimir Šušak 2017-10-01T09:49:34+00:00

Dr. Velimir Šušak

Dr. Velimir Šušak, rođen je 08.svibnja.1963. u Zadru.
Trenutno je zaposlen u KBC Sestre milosrdnice kao zamjenik predstojnika Klinike za reumatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i specijalist fizikalne medicine na odjelu za rehabilitaciju djece.
Dr. Velimir Šušak je 1990. obavio pripravnički liječnički staž u Kliničkoj bolnici Merkur, od 1991.- 1992. radio kao znanstveni novak u Klinici za kirurgiju K.B. Merkur, od 1992. – 1994. kao liječnik opće medicine u Domu zdravlja Medveščak, te 1994. kao liječnik opće medicine u Stanici hitne medicinske pomoći u Zagrebu. 1994. – 1998. obavlja specijalizaciju iz fizikalne medicine i rehabilitacije. 1999. radi kao liječnik u K. K. Cibona, te kao ravnatelj Poliklinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. 2001. postaje ravnatelj Doma zdravlja Susedgrad u Zagrebu. Od 2002. – 2008. radi kao specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije u Domu zdravlja Zagreb – zapad, te od 2008. kao specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije na Odjelu za rehabilitaciju djece u Klinici za reumatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u KBC Sestre milosrdnice. Od 2011. obnaša funkciju zamjenika predstojnika Klinike za reumatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u KBC Sestre milosrdnice.
Dr. Velimir Šušak je 1993. završio poslijediplomski studij iz epidemiologije i onkologije pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te 1994. završio poslijediplomski studij iz sportske medicine pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Ljubljani. 1996. je pohađao tečajeve iz sportske medicine u Ljubljani i Kranju. 1997. je završio specijalizaciju iz fizikalne medicine i rehabilitacije te položio specijalistički ispit i postao specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije.
1998. je završio tečaj sportske traumatologije u košarkaša NBA lige u Chicagu. Radio je kao dugogodišnji glavni liječnik Košarkaškog kluba Cibona, Vaterpolo kluba Mladost i Vaterpolo reprezentacije Hrvatske.
Dr. Velimir Šušak je učlanjen u Hrvatski liječnički zbor, Hrvatsku liječničku komoru, Hrvatsko društvo za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju HLZ, Hrvatsko reumatološko društvo HLZ, Hrvatsko vertebrološko društvo HLZ, Zdravstvenu komisiju HOO, Upravni odbor Hrvatske lige protiv reumatizma (Ogranak Zagreb), te je vanjski savjetnik Ministarstva zdravlja RH.
Dobitnik je više priznanja i odličja, autor ili koautor više stručnih članaka prezentiranih na stručnim skupovima ili objavljenih u domaćim stručnih publikacijama, te kao hobi navodi daljinsko plivanje.